ΕΙΔΗ ΜΑΣΑΖ

 

Σουηδικό μασάζ ( Για χαλάρωση ξεκούραση)

Το Σουηδικό μασάζ χρησιμοποιεί πέντε στυλ από μακριά, ρέοντα κτυπήματα. Τα πέντε βασικά κτυπήματα είναι effleurage (ολύσθημα), petrissage (ζήμωμα), tapotement (ελαφρά ρυθμικά κτυπήματα), friction (εντρυβές) και δόνηση/τρεμούλιασμα. Το Σουηδικό μασάζ έχει αποδειχθεί βοηθητικό στον περιορισμό του πόνου, δυσκαμψίας συνδέσμων και στη βελτίωση της λειτουργικότητας των ασθενών με οστεοαρθρίτιδες στα γόνατα μετά από περίοδο οκτώ εβδομάδων. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει σε άτομα με κακή κυκλοφορία του αίματος. Επινοητής του Σουηδικού μασάζ θεωρειται ο Per Henrik Ling και διαμέσω του Δανού θεραπευτή Johan Georg Mezger υιοθέτησε τα Γαλλικά ονόματα που καθορίζουν τα πέντε είδη κτυπημάτων. Ο όρος Σουηδικό μασάζ δεν είναι γνωστός στη Σουηδία, στην οποία ονομάζεται “Κλασικό μασάζ”.

Λεμφικό μασάζ (Για αποτοξίνωση και κατά κυτταρίτιδας)

Το λεμφικό μασάζ είναι το μοναδικό είδος μασάζ που έχει την ιδιότητα να βελτιώνει την υγεία: Διώχνει τις τοξίνες από τον οργανισμό, εξαφανίζει τα πρηξίματα, ενώ συγχρόνως βελτιώνει την όψη της κυτταρίτιδας!Η λέμφος είναι το πιο σημαντικό υγρό στο σώμα μας, μετά το αίμα. Είναι το αμυντικό μας σύστημα και ταυτόχρονα το σύστημα που διώχνει τις τοξίνες. Το λεμφικό μασάζ γίνεται με ειδικές τεχνικές μαλάξεων από ειδικευμένες αισθητικούς. Βοηθά στην καλή υγεία του οργανισμού ενώ συγχρόνως απομακρύνει τις τοξίνες, βελτιώνει την κυτταρίτιδα και σμιλεύει το σώμα.

Αθλητικό – Deep Tissue Μασάζ ( Για τόνωση)

Deep Tissue μασάζ (μασάζ βαθέως ιστού) είναι σχεδιασμένο για να χαλαρώνει έντονους σπασμούς στους μυς. Αυτό το είδος του μασάζ εντοπίζεται κάτω από την επιφάνεια των επάνω μυών. Το μασάζ βαθέως ιστού συχνά συνιστάται για άτομα με βαριά φυσική δραστηριότητα όπως αθλητές. Είναι επίσης συχνό φαινόμενο για τον λήπτη αυτού του τύπου μασάζ να αισθανθεί πόνο ή ακόμα και μελανιές για τις επόμενες λίγες μέρες, ακόμα και αν δεν νοιώσει πόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Rejuvance Μασάζ ( Για το πρόσωπο)

Το Rejuvance (ρεζουβάνς) είναι μια εναλλακτική μορφή θεραπείας για την αναζωογόνηση του προσώπου. Πρόκειται για ένα ήπιο μασάζ με τεχνικές που εφαρμόζονται επιφανειακά στο δέρμα και αποτελεί ένα φυσικό lifting προσώπου.